Konjeniški klub PrKral

Treningi konj in jahačev

Celostni pristop k posameznemu konju in jahaču. Namen je vzdrževanje športne kondicije konja in jahača, odprava težav konja ali jahača, in napredovanje v športnem smislu. Še posebno pozornost posvečamo medsebojni komunikaciji in odnosu med konjem in jahačem, ker le ta omogoča njun skupni napredek in posledično tudi boljše rezultate.

TEKMOVALNA JAHALNA ŠOLA

Se ukvarja z že izkušenejšimi jahači, ki želijo tekmovati v preskakovanju zaprek. Tudi tu začnemo od začetka, prvi koraki prek kavalet, pravilna drža, prenašanje teže, sodelovanje s konjem, in nato začnemo s samim preskakovanjem. Uredijo tudi pridobitev tekmovalnih licenc, udeležence pa peljemo in spremljamo tudi na tekme.

Namen je usmerjanje mladih v tekmovalno jahanje oz. priprava za pridobitev tekmovalne licence KZS in FEI za dresuro in/ali preskakovanje ovir. Pouk poteka v manjših skupinah (2 – 4 udeleženci) 2 – 4x tedensko, ki se jih v program povabi iz šole jahanja. Lahko pristopijo tudi novi, zunanji, vendar morajo dokazati določen nivo znanja.
V okviru programa se izvajajo klubska tekmovanja, kjer mladi spoznavajo pravila športa, hkrati se lahko izvaja nadaljnja selekcija.
Cilj šole je opravljen licenčni izpit (dresurna naloga A4, preskakovanje parkurja 0,8 – 1 m, poznavanje pravilnika FEI oz. pravil KZS)

Najem individualnih ur jahanja

Jahači, ki želijo občasno jahati ali se usposabljati za določen namen, lahko najamejo konja z učiteljem. Klub nudi naslednje možnosti:

Najem ur jahanja na osnovnem nivoju
Najem ur jahanja dresure
Najem ur preskakovanja ovir

Jahanje poteka po dogovoru, razen za jahanje na osnovnem nivoju je potrebno dokazati primeren nivo znanja.

 

TERENSKO JAHANJE

 Z veseljem se z vami podamo tudi na ježo v naravo. V okolici hleva je obilica lepih terenov, mimo vodi Konjeniška pot po gornji Gorenjski. Lahko izbiramo med tereni različnih stopenj težavnosti, organiziramo enourne in dvourne terene, kot tudi večurne in celodnevne izlete. 

UJAHAVANJE IN PRIPRAVA KONJ

Ukvarjamo se tudi z ujahavanjem mladih konj, z ali brez namestitve konja pri nas. Na željo naročnika s konjem osvojimo lahko le osnovne veščine, torej hod, kas in galop pod jezdecem, lahko pa tudi pripravimo konja za razne prireditve, razstave in preskuse. S talentiranimi se lahko ukvarjamo tudi v smislu priprav na tekmovanje.

KONTAKT

Na voljo smo vam za vsakršna vprašanja.